İnternet hızını arttırma yöntemleri

Bu makalemiz de İnternet hızını artırma`nın yöntemleri ile alakalı bu yazımız da bir ç.ok kişinin aranış olduğu internet hızımı nasıl arttırabilirim gibi sorulara cevap vermmiş olacağız.

Bilinen ve kullanılan en kolay metot, servis sağlayıcıyı arayarak internetin hızını artırmaktır. Servis sağlayıcıların bunun için paketleri var. Ancak, dikkate katılımı gereken bir konu, altyapının sınırlamalarıdır. Paketiniz 35 Mbit/s bulunmasına karşın lokasyon altyapınız daha düşük olabilir. Öncelikle adresinizin desteklediği maksimum web hızını araştırarak web paketinizin hızını artırabilirsiniz. Özellikle fiber internet bağlantısı destekleniyorsa oldukca süratli bir internet bağlantısına haiz olabilirsiniz.


  • Evinizin kablo altyapısını tamamen değiştirerek web hızınızı artırabilirsiniz. Kaliteli çatıdan modeme kablolar kullanın. Dolayısıyla webin hızı artacak ve web kesintileri kısmen azalacaktır.
  • Yeni ve güçlü bir modem yardımıyla internetin hızını artırabilirsiniz. Modem satın almadan ilkin arzu ettiğiniz modemi araştırabilir ve kullanıcı yorumlarını okuyabilirsiniz. Satın almadan ilkin mevcut modeminizle karşılaştırmalısınız. Mevcut modeminiz daha iyi olabilir.
  • Modeme oldukça fazla cihaz bağlanırsa, İnternet doğal olarak yavaşlayacaktır. Özellikle Playstation 5 benzer biçimde cihazlar interneti yoğun bir halde kullanabilir. Modem arayüzüne girerek öğrenebilirsiniz. Bunun için kullanılan IP adresi genellikle 192.168.1.1'dir. Kullanıcı adı ve şifreyi modemin gerisinde yada internette bulabilirsiniz.
  • Mevcut modemin sürücüsünün güncellenmesi gerekiyor. Modem arayüzüne girin ve mevcut sürümü öğrenin. Ardından modeminiz tarafınca desteklenen en son sürüm için İnternet'te arama yapın. En son sürüm mevcut sürümden daha yeniyse modemi güncellemeyi ihmal etmeyin. İnternetin standardını artırabilirsiniz.
Eğer hala devam ediyorsa internet hızını arttırma yöntemleri `ne devam edebilirsiniz.
  • Kötü niyetli bilgisayar korsanları bilgisayarınıza bir virüs bulaştırmış olabilir. Aslında, bilgisayarınızdaki veriler düzenli olarak indirilebilir. Telefonun kamerası izlenebilir. Bunu yapmak için kullandığınız tüm cihazları virüslere karşı deneyin.
  • Modemin konumu kötü bir konumda ise sinyal zayıf olacaktır. Modemin yanındaki öteki cihazlar da modem sinyalini azaltabilir.
  • Modeme girip iletim kanalını değiştirmeyi deneyebilir ve daha iyi sonuç veren kanalları bulabilirsiniz.

Bu yöntemleri deneyerek web için internet hızınızı artırabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tibet Kasesi Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Kıbrıs`ta iPhone Fiyatları Ne Kadar ?

Kıbrıs Alkol Fiyatları Listesi